[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Taikuuden Historia ❃ Professori Lacethornin kurssit

Siirry alas

Taikuuden Historia ❃ Professori Lacethornin kurssit Empty Taikuuden Historia ❃ Professori Lacethornin kurssit

Viesti kirjoittaja Weka-kitty 04.07.21 18:17

Taikuuden HistoriaTaikuuden Historia ❃ Professori Lacethornin kurssit Fa9a98b0c5e27e4b094c0974f80d2e05b3a33539 Taikuuden Historia ❃ Professori Lacethornin kurssit 2255dbd8ea3a89a68fe90f0f990590de626492b9 Taikuuden Historia ❃ Professori Lacethornin kurssit 000b5d515ff0c37d4bbb85ab223c6e7c4bbbd546Tänne on koottu professori Aron Lacethornin taikuuden historian kurssien sisältö. Professori Lacethorn painottaa usein oppilailleen, kuinka tärkeää historian tarkastelu on syntyperästä ja omista taustoista riippumatta; jästisyntyinen saa ensikosketuksen historian kautta velhomaailmaan ja sen kulttuuriin, puhdasverinen oppilas saattaa oppia asioita, joista ei kotona puhuta. Taikuuden historia käy läpi velhohistorian likapyykit ja onnistumiset tasapuolisesti. 
Toinen asia, joka on tärkeää muistaa on se, että historia on kirjoitettu voittajan näkökulmasta ja usein tiettyjä verisäätyjä esille nostaen. Professori Lacethorn kannustaakin kaikkia oppilaita tulemaan tunnille avoimin mielin ja valmiina keskustelemaan ja väittelemään kurssien aiheista. 


Taikuuden Historian kurssit ja niiden sisältö

H.U.P.I.-kurssi, Historian Uhkakuvat Pähkinänkuoreen Iskettynä:
❃:

H.U.P.I.-kurssi on aloituskurssi, joka on vain kolmen oppitunnin mittainen alkupala tuleviin historianopintoihin. Kurssin nimestä voikin päätellä, että kurssilla käydään läpi syitä, miksi taikayhteisön historia on verhottu mysteereihin ja miksi siitä puuttuu aika ajoin jättimäisiäkin paloja, vuosisadat jääden unhoon, kuin mitään ei olisi tapahtunut. 

Oppikirjapakkoa ei ole. Jästisyntyiset oppilaat voivat halutessaan tuoda viimeiselle kurssitunnille omia historiankirjojaan jästikouluistaan, mikäli ovat niitä säästäneet ja voivat ne kotoa toimittaa.
Käsiteltävät vuodet n. 3000 eaa - 100 jaa. 
Tämä kurssi ollut viimeksi 7/2020. 

1. H.U.P.I.-tunti: Miksi taikuuden historia on täynnä aukkoja? Perehtyminen tiedon korruptoitumiseen, asioiden tietoiseen peittelyyn historiankirjoista ja velhoyhteisön omat ongelmat historian äärellä.

2. H.U.P.I.-tunti: Toinen oppitunti perehtyy jästien ja velhojen keskenäiseen suhteeseen syvemmin; miten noitaroviot, vainot ja muut historian solmukohdat ovat hävittäneet tietoja historiankirjojen sivuilta ja onko mahdollista, että samaa tapahtuu nykypäivänä? Historiaan katsomisen lisäksi käydään läpi tulevaisuutta ja jästiorganisaatioihin ja valtionpäättäjiin liittyvää tiedonantoa ministeriön taholta.

3. H.U.P.I.-tunti: Kahden oppitunnin jälkeen on hyvä miettiä, mitä kaikkea olemme sitten unohtaneet rikkaasta historiastamme? Käymme läpi tunnilla teorioita historian henkilöitä, jotka olisivat saattaneet olla velhoja ja noitia omalla ajallaan. Perehdymme tämän vuoksi jästihistoriaan, jotta voimme pohtia, ovatko jotkut heidän historian henkilönsä esimerkiksi vuosilta 3000 eaa. - 100 jaa. ollut oikeasti velho tai noita, joka jätti jälkensä jästihistoriaan taikuuden avulla. 


"
N.A.K.K.I., Neljän Akateemikon Koulu Kivilinnaan-Interventio:
="❃
N.A.K.K.I.-kurssi käsittelee linnaa jota kurssilaiset voivat kodikseen kutsua. Käymme läpi Tylypahkan taikakoulun alkuhetkiä ja niitä henkilöitä, jotka vaikuttivat koulun perustamiseen.

Suositeltu oppikirja H. D. Conroyn Kädenjälki Vuosituhannen Takaa.
Käsiteltävät vuodet 800 - 1300.
Tämä kurssi on pidetty viimeksi 8 - 12/2020. 

1. N.A.K.K.I.-tunti: Käymme läpi kaikki neljä Tylypahkan perustajajäsentä, heidän aatteensa ja keskinäiset suhteensa, sekä yleisesti Tylypahkan noitien ja velhojen taikakoulun perustamisen lähtökohdat.

2. N.A.K.K.I.-tunti: Aiheenamme on Godric Rohkelikko ja hänen elämänsä. Tunnilta saa lisäpisteitä jos pukeutuu Rohkelikon tuvan väreihin.

3. N.A.K.K.I.-tunti: Aiheenamme on Salazar Luihuinen ja hänen elämänsä. Tunnilta saa lisäpisteitä jos pukeutuu Luihuisen tuvan väreihin.

4. N.A.K.K.I.-tunti: Aiheenamme on Helga Puuskupuhja hänen elämänsä. Tunnilta saa lisäpisteitä jos pukeutuu Puuskupuhin tuvan väreihin. 

5. N.A.K.K.I.-tunti: Aiheenamme on Rowena Korpinkynsi ja hänen elämänsä. Tunnilta saa lisäpisteitä jos pukeutuu Korpinkynnen tuvan väreihin.

6. N.A.K.K.I.-tunti: Käymme läpi Rowena Korpinkynnen tyttären Helenan elämää ja sen vaikutusta äitinsä kohtaloon. Tunnilla keskustellaan muutoinkin neljän perustajajäsenen elämien varjopuolista.

7. N.A.K.K.I.-tunti: Tunnin aiheena on Kolmivelhoturnajaiset. Käymme läpi lähi-Euroopan velhokouluja ja Kolmivelhoturnajaisten historiaa vuosien 1294 - 1994 välillä. Jos aikaa jää, perehdymme myös muihin velhokouluihin maailmalla. 

8. N.A.K.K.I.-tunti: Ekstratunti. Kurssi jalkautuu historianluokan ulkopuolelle ja tarkastelemme Tylypahkan linnassa tapahtuneita tärkeitä, historiankirjoihin jääneitä hetkiä. Laita mukavat kävelykengät tälle tunnille mukaan!  


U.H.M.A. - Uusien Havaintojen Maailma Avautuu:
❃:

U.H.M.A.-kurssi käsittelee tapahtumarikasta neljänsadan vuoden pituista aikakautta 1300-1600-luvuilla. Käymme läpi niin Lontoon velhokulttuurin syntyä, alkemian kehitystä, taikatautien järjestettyä hoitoa ja valuutanvaihdon kehittymistä. 

Suositeltu oppikirja H. D. Conroyn Velhomaailman Kultakausi.
Käsiteltävät vuodet 1300 - 1700
Tämä kurssi on tällä hetkellä meneillään oleva taikuuden historian kurssi. 


1. U.H.M.A.-tunti: Astumme N.A.K.K.I.-kurssin päätteeksi ulos Tylypahkasta - mitä tapahtuu samanaikaisesti linnan ulkopuolella? Jästien ja velhojen suhteet kiristyvät kiristymistään, ja käymme läpi ensimmäisellä tunnilla kahden yhteisön täyttä irtaantumista toisistaan. 

2. U.H.M.A.-tunti: Nicolas Flamelin synty sijoittuu noin vuoteen 1326. Käymme läpi Flamelin henkilöhistoriaa tunnilla. 

3. U.H.M.A.-tunti: Kolmas tuntimme käsittelee valuutanvaihtoa ja arvotavaroiden hallussapidon kulttuurin muuttumista 1400-luvulla, kun Gringottsin pankki avataan vuonna 1474. Samalla sivuamme maahisten kohtelua 1400-luvulla.

4. U.H.M.A.-tunti: Milloin Viistokujasta tuli Viistokuja? Tarkastelemme velhojen kaupunkikulttuurin kehityksen alkutaivalta 1500-luvulla. Tunti pidetään mahdollisesti yhdessä 5. oppitunnin kanssa.

5. U.H.M.A.-tunti: Käsittelemme taikatautien järjestäytyneen parantamisen ja hoidon alkua, kun Pyhän Mungon sairaala avataan 1600-luvulla.

6. U.H.M.A.-tunti: U.H.M.A.-kurssi päättyy kevyempään aiheeseen: Huispauksen historiaan 1600-luvulle asti, jolloin ensimmäiset suurkilpailut pidettiin. Milloin sieppi keksittiin, miten Huispaus on kulkenut käsi kädessä velhohistorian kanssa?

H.U.T.S.U. - Historiaa Ulottuen Tänne, Sinne ja Ulkomaille:
❃:H.U.T.S.U.-kurssi käsittelee tähän mennessä parhaiten dokumentoitua taikuuden historian ajanjaksoa 1600-1900-lukujen välillä. Käsittelemme niin Taikaministeriön kuin MACUSAn perustamista, suurvelhojen kuten Dubledoren ja Grindewaldin syntymää sekä Salemin tapahtumia.

Suositellut oppikirjat Onyx Gytmooren Marinaa ja Mulkoilua ; Ministeriö & MACUSA sekä H.D. Conroyn Suurvelhojen Vuosisata.
Käsiteltävät vuodet 1600 - 1900
Tätä kurssia ei ole vielä käyty Tylypahkan Taikuuden Historiassa läpi. 


1. H.U.T.S.U.-tunti: Aloitamme kurssin katsomalla lätäkön toiselle puolen Amerikkaan. 1620-luvulla Yhdysvaltoihin päätynyt noita perustaa velhokoulun vuorelle ja aloittaa samalla liikkeen jästimyönteisyydestä Yhdysvalloissa. 

2. H.U.T.S.U.-tunti: 60 vuotta Ilvermornyn perustamisen jälkeen tulee käyttöön Kansainvälinen Salassapitolaki - mietimme, miksi, ja miten se vaikuttaa nykypäivän elämäämme?

3. H.U.T.S.U.-tunti: Käsittelemme traagisia Salemin noitavainoja ja sen seurauksia. Tutustumme MACUSAn perustamiseen. Suositellaan tummaa pukeutumista surun ja kunnioituksen osoituksen merkiksi.

4. H.U.T.S.U.-tunti: Käsittelemme MACUSA-tunnin jälkeen seuraavaa suurta velhohallintoa ja sen syntyä; omaa Taikaministeriötämme.

5. H.U.T.S.U.-tunti:Mitä tapahtui vuonnaa 1827 kun amerikkalainen velhokulttuuri paljastui? Sen selvitämme tällä tunnilla.

6. H.U.T.S.U.-tunti: Lyhyempi tunti; junaillaan eteenpäin kurssia Laituri 9 3/4 perustamisen ja Tylypahkan pikajunan alkuhetkiä Briteissä.

7. H.U.T.S.U.-tunti:Lyhyempi tunti, mahdollisesti yhdistetty 6. tunnin kanssa. Aiheena maahiset siirtyminen vastuuseen Gringottsin pankista.

8. H.U.T.S.U.-tunti:Käsittelemme kolmen suuren velhon syntyä 1800-luvun lopulla: 1880-luvulla syntyvät Albus Dumbledore ja Gellert Grindewald, saman kolikon kaksi eri puolta ja 1890-luvun lopulla Leguan "Lisko" Scamander.
Weka-kitty
Weka-kitty
Puuskupuhin tuvanjohtaja
Puuskupuhin tuvanjohtaja

Viestien lukumäärä : 706
Join date : 27.08.2020
Ikä : 22

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa