[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Clan of Sasania

Siirry alas

Clan of Sasania Empty Clan of Sasania

Viesti kirjoittaja Belladed 15.08.21 3:06


Clan of Sasania 528c2edef70f837a825a789390dff8504b32ecca Clan of Sasania F9bad7695ac689b93c5f5a83b63cd883fcd62c05 Clan of Sasania B165f33c3878be0775d49bb4a55fe82ef66b5b38
Clan of Sasania C081beff3cf367e1dda05e01cd7e9651c923330a Clan of Sasania B3009a4741e860ec0ddbedb99a41a28fe80b5ea4 Clan of Sasania 673856a2baac0fba0eb8d87e8a9df5ae41d8bf6e
Clan of Sasania 6b5a3982a43802bb3347147b17af781a069139cc Clan of Sasania A232b5ee31bafd64eac250d32cea714a94c47a3a Clan of Sasania B75d5261351e160e5f94bebacaf6b8734c29b7d8


A l - S a s a n i a

عندما تسنح الفرصة
When the opportunity arises

__


Suvun vastuuhenkilön sanat:
Sasanian velhosuku vahvasti perustuu historiasta löytyvään Sassanidien hallitsijasukuun, joka hallitsi entistä Persiaa (nykyinen Iran) ja sekä muuta Lähi-Itää 250-615 luvulla. Kyseinen dynastia on luonut vahvan taustan nykyiselle arabialaiselle kulttuurille aina taiteesta arkkitehtuuriin ja kirjallisuuteen. Sassanidien hallitsijasuvussa on kuninkaallisia sekä korkea-arvoisia visiirejä jotka toimivat neuvonantajina sekä poliittisina virkamiehinä ja lopulta suvun dynastia kaatui ensimmäiselle islamilaiselle dynastialle. Vaikka kyseinen dynastia on oikeasti ollut osana Lähi-Idän historiaa, halusin roolipelaajana istuttaa kyseisen dynastian jollain tavalla J.K. Rowlingin luomaan Harry Potter maailmaan. Kirjailija ei ole koskaan avannut miten taikamaailma toimii Lähi-Idässä, vaan tämän suvun arvot, oletukset, historia ja ajatusmaailmat ovat täysin tullut minulta roolipelaajana.

__

RAKKAUDEN HUUMAN VARJOISTA NOUSU, SASANIOIDEN ALKU:

Amjad al-Farsi, Sasania-velhosuvun esi-isä, oli alunperin jästisyntyinen velho joka asui Isfahanissa, Persian kulttuurin pääkaupungissa, joka nykyään on Iranin kolmanneksi suurin kaupunki. Amjad oli soluttautunut vahvasti jästisyntyisten arabikulttuuriin ja kasvoi Sasanian valtakunnan noustessa valtaan ja dynastian kukoistaessa 300-luvulla. Amjad oli alusta lähtien erittäin kunnianhimoinen velho, joka halusi jättää oman merkkinsä historiaan tavalla tai toisella. Hän hakeutui poliittisiin keskusteluihin, kouluttautui ja kovalla työllä nousi tavallisesta työläisestä vaikuttamaan omassa yhteisössään. Vaikka hän oli velho, hän yritti nousta huipulle rehellisellä työllä ja arvoilla joista hän olisi ylpeä. Isfahanin taikapuoli oli hänelle vain etäisesti tuttu, eikä hän ollut kovinkaan lahjakas loihtimaan. Amjad turvautui välillä liemiin ja rohtoihin, joita sai vain taikapuolelta.

Sasanian dynastian huomatessa Amjadin lojaaliuden kruunua kohtaan ja aito kunnianhimon näkyessä hänen työssä, Amjad al-Farsi onnistui nousemaan lopulta Sasanioiden oikeaksi kädeksi visiirinä. Se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi Amjadille vaan hän alkoi suunnittelemaan mahdollisuuksia naida itseään kuningassukuun. Amjad koki, että hänellä olisi etuoikeutettu asema tehdä Sasanien valtakunnasta entistä voimakkaampi ja mahtavampi taikavoimien avulla. Amjad pystyisi luomaan oman sukuhaaran, joka voisi lopulta syrjäyttää tulevan Sasanian kruununprinssin vallasta kunhan hän vain pelaisi korttinsa oikein. Amjad yritti naittaa itseään korkeassa asemassa olevana virkamiehenä Sasanien sukuun, epäonnistuen kerta toisensa jälkeen vuosikymmenen ajan. Epätoivoisena, Amjad lopulta kääntyi taikuuden puoleen ja kokeili onneaan amortentian, maailman vahvimman lemmenjuoman, avulla. Amjad onnistui lopulta saamaan lapsen Sasanianin sukuhaaraan kuuluvan jästinaisen kanssa, joka ei kuitenkaan ollut suora kruununperillinen mihin Amjad oli alunperin pyrkinyt. Se ei kuitenkaan pysäyttänyt Amjadin pyrkimistä nousta Persian valtaan. Nainen synnytti lopulta poikalapsen, Husraw ibn Amjad al-Farsin, mutta joutui luopumaan lapsesta suojatakseen Sasanian dynastiaa jolloin lapsen huoltajuus siirtyi täysin Amjadin käsiin. Samalla, kun Amjad oli saanut oman perillisen, hän yritti — ja myös onnistui — salamurhaamaan kruununperillisiä saadakseen oman lapsensa suoraan valtaan käyttämällä taikamaailman rohtoja. Amjadin saadessa jalan oven väliin ja ollessaan askeleen lähempänä omia suunnitelmia, Isfahanin ja Persian taikapuoli kääntyi nopeasti Amjadia vastaan pitääkseen jästisyntyiset tietämättöminä maailman toisesta, salaisesta puolesta. Juoni paljastui ja Amjad syöstiin vallasta.

Amjad joutui maanpakoon kuninkaan kruunun vaatiessa Amjadin kieroilusta sanktiota, tietämättä kuitenkaan täyttä totuutta siitä, miten Amjad oli onnistunut yrityksessään. Amjad ja Husraw liikkuivat Persian valtakunnan sisällä muun muassa nykyisen Kuwaitin, Armenian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien alueilla Amjadin hakiessa tukijoukkoa siipien alle. Amjad jatkuvasti pyrki palaamaan takaisin Isfahaniin ja väitti, että hänen lapsi oli kruununperillinen jota yritettiin piilotella. Amjad usein sai tukijoita puolelleen ja hänen väitteitä uskottiin, mutta dynastia torppasi kyseiset väitökset kerta toisensa jälkeen. Amjad kieroutunut ajatusmaailma mahtavammasta aikakaudesta taian avulla sai hänet turhaantumaan, kun hänen luomaa utopiaa yritettiin kontrolloida ja pysäyttää.

Husrawin kasvaessa, Amjad kontrolloi lastaan manipuloimalla ja muun muassa aivopesi Husrawia unien kautta. Husraw sai väärentyneen maailmankuvan ja uskoi Amjadin tarinoita siitä, kuinka hänet oli valittu nostamaan Sasaniat entisestään korkeammaksi ja voimakkaammaksi valtakunnaksi. Amjadin kuolessa vanhuuteen tietäen ettei tulisi näkemään hänen työn tulosta, hän vaati Husrawin jatkavan hänen sytyttämää soihtua ja viemään suvun sinne, minne se kuului: valtaan. Amjadin kuollessa, Husraw lopulta muutti oman sukunimensä al-Sasaniaksi (Husraw ibn Amjad al-Sasania), katkeroituen hallitsijasuvulle, joka kukki jästipuolella. Hän tiesi, että hänen mahdollisuutensa nousta valtaan ja kunnioittaa Amjadin muistoa täytyi tapahtua täysin taikapuolella, joka ei ollut unohtanut Amjadin kieroilua.

HUSRAW AL-SASANIAN TYÖNJÄLKI:

Husraw isänsä lailla oli kunnianhimoinen velho, joka onnistui osoittamaan taitonsa taikapuolella jolle hän siirtyi kokonaan Amjadin kuoleman jälkeen. Husraw oppi taikamaailman salat ja oli lahjakkaampi loitsija, vaikka isänsä lailla turvaantui enemmän taikamaailman rohtoihin ja liemiin. Husraw eli Amjadin opit hänen mielessään ja teki parhaansa nostaakseen itsensä taikapuolen tärkeisiin rooleihin todistaakseen, että pystyisi johtamaan hänen isänsä virheestä huolimatta. Husraw meni naimisiin puhdasverisen noidan kanssa ja antoi utopisen valtakunnan siemenen omille lapsilleen, mikä lopulta kantoi hedelmää.

Al-Sasania sai täysin puhdasverisen velhosuvun piirteet 200 vuotta myöhemmin Amjadin kuolemasta. Al-Sasania, tai länsimaalaisesti kirjoitettu Sasania, on velhosuku joka on erikoistunut vuosisatoja soluttautumiseen pysyäkseen vallan aallonharjalla. Sasanian dynastian kaatuessa jästimaailmassa, al-Sasanian perintö jatkoi kasvamistaan taikapuolella. Vuosisatojen aikana velhosukuun ilmestyi erikoisia kykyjä, jotka on kuitenkin sammuneet tai hävinneet täysin. Al-Sasania loisti velhomaailmassa vuosisatoja rikkauksien ja vallan alla, ja se haarautui ympäri Persian aluetta. Al-Sasania on edelleen tunnettu puhdasverinen velhosuku Lähi-Idässä joka on jättänyt jälkensä myös taikamaailman historiankirjoihin. Al-Sasanian historiasta löytyy niin poliittisia henkilöitä kuin arvostettuja numerologeja ja astrologeja.

SUVUN NYKYHISTORIA & 88. SUKUPOLVI:

Al-Sasanianin suvun haarautuessa vuosisatojen aikana ympäri entisen Persian maita, monet sukuhaarat sammuivat eikä Al-Sasanioita ole kuin enää kourallinen jäljellä. Yksi sivuhaaroista on soluttautunut Abu Dhabin ulkopuolella löytyvään pieneen puhdasveriseen kylään Jannah nimiseen kartanoon mikä tarkoittaa arabiaksi paratiisia tai puutarhaa (جنّة). Kyseisellä sivuhaaralla on ollut rahallisesti pulaa jo vuosisadan ajan, eikä heillä ole tarpeeksi tuloja ylläpitää täysin suvun loistoa yllä. Suvun päämies on Harun al-Sasania, joka työskentelee kaupankäynnissä kun taas hänen pikkuveljensä, joka toimii myös päättäjänä perheessä, Rashid al-Sasania on Yhdistyneiden arabiemiirikunnan ministeriössä kirousten murtajana. Harun al-Sasanianin pojasta, Hamlet al-Sasaniasta, on tarkoituksena tulla suvun päämies isänsä jälkeen, kun Harunista olisi aika jättää. Hamlet pitäisi heidän perheestä ja suvun nimestä huolta hänen poikaserkkujen kanssa. Perheen pahin pelaaja on kuitenkin Harunin vaimo, Fayruz, joka yrittää kontrolloida al-Sasanioiden imagoa taustalta käsin. Noita katkeroitui joutuessaan huijatuksi pennittömään velhosukuun ja hän vaatii enemmän kuin tarpeeksi lapsiltaan jotta he voisivat korjata tilanteen.

”Rashid oli paljon enemmän läsnä kuin Ophelia ja Hamletin oma isä (…). Rashid oli avomielisempi kuin Harun, jonka arvot kansainvälisyydestä, koulutuksesta ja heidän yhteisön nuorempien tulevaisuuden suhteen olivat ehdottoman tärkeitä. Rashid painoitti koulutuksen tärkeyteen, kehitykseen ja tulevaisuuteen kaikki hänen tienaaman rahansa, kun taas Harun ennen kaikkiaan ylläpiti Sasanian kangastusta yllä. Lopputuloksena oli kauniit hevoset lemmikkeinä, upeat kaavut ja huolitellut näköiset velhot ja noidat, jotka harvoin yhdessä söi ruhtinaallisia päivällisiä. Heillä ei ollut loppujen lopuksi varaa mihinkään tärkeään. Heillä ei ollut varaa lähettää kaikkia heidän yhteisön lapsia ulkomaille opiskelemaan, vaan Ophelian ja Hamletin serkkuja opetettiin kotona tuutorien avulla. Ophelia ja Hamlet olivat olleet ainoat onnekkaat vain sen takia, että Fayruz halusi ennen kaikkiaan panostaa omiin lapsiinsa ja heidän tulevaisuuteen enemmän samalla, kun hän halusi osoittaa, että Rashidin lapset eivät olisi yhtä tärkeitä Sasanian sukupuun alkaessa kukkimaan.”

Kohtalon uhri, The Tragedy of Hamlet, kesä 2020

Hamlet al-Sasania ja Ophelia al-Sasania olivat sukuhaaran ensimmäiset nuoret, jotka päätyivät opiskelemaan ulkomaille taikaa samalla, kun heille annettiin suuri taakka edustaa heidän puhdasveristä sukua. Ophelia al-Sasania kuitenkin erotettiin maailmankuulusta Tylypahkasta sen jälkeen kun hän melkein tappoi erään oppilaan, ja hän joutui kotiopetukseen josta hän ei ollut mielissään.

Vuosi myöhemmin paluusta kotiin, Jannah-kartano mystisesti syttyi tuleen. Tapaturman aikana Ophelia lavasti kuolemansa ja pakeni elämään uutta elämää uuden nimen alla. Hamlet tällä hetkellä opiskelee Tylypahkassa suunnitelmien mukaisesti, eikä kukaan al-Sasanian klaanista tiedä, että Ophelia on elossa.

AL-SASANIAN VELHOSUVUN ARVOT, KULTTUURI & NÄKYMINEN:

Al-Sasaniat ovat kautta aikojen olleet hyvin jästimaailmavastaisia ja he kantavat puhdasverisyyttä kunnialla. He ovat hyvin vanhoillisia arvoiltaan ja haluavat pitää arabien velhomaailman puhtaana jästien vaikutukselta ja menevät naimisiin pelkästään muiden tärkeiden puhdasveristen kanssa saadakseen lisää pelinappuloita omalle puolelleen. Al-Sasaniat kuitenkin ulkoisesti näyttävät siltä, että he tulevat kaikkien kanssa toimeen saadakseen itselleen etulyöntiaseman poliittisissa peleissä. Al-Sasanioilla on jopa mytologinen näkemys heidän suvustaan, sen mahtavuudesta sekä heidän noususta valtaan. Loppujen lopuksi, Al-Sasanioita yhdistää varsin huono historian tuntemus ja mytologinen kuva itsestään jonka he haluavat palauttaa. Niinpä Al-Sasaniat ovat vaatineet nykyisiltä sukupolvilta sitä, että suku nousisi takaisin samaan loistoon mitä se joskus oli. Heidän rotupuhtauden maailmankuva on niin kauan pätevä, kun se on kätevä eikä he välttämättä usko totuuteen — vaan heidän omaan versioon totuudesta. Al-Sasanioiden päämäärä on kuitenkin rotupuhtaus, mikä motivoi ja päättää useiden sukupolvien suunnitelmat ja roolit tulevaisuudessa. Rotupuhtaus on niin iso motivaatio kaikkeen, että sen varjolla sukuun kuuluvat ovat vaikuttaneet parisuhteisiin, seksuaalisuuteen ja näkemykseen siitä minkälainen perhe täytyy olla.

Al-Sasaniat ovat valmiina pitämään omaa imagoaan yllä viimeiseen asti, vaikka he joutuisivat siitä kärsimään tai heikentämään omaa hyvinvointia. Al-Sasanian sukuun kuuluvat pukeutuvat kalliisiin kankaisiin ja sukuun kuuluvat panostetaan taitamaan lukuisia kieliä, numerologiaa ja astrologiaa. Al-Sasaniat tykkäävät myös soittaa instrumentteja ja osallistuvat usein sosiaalisiin tapahtumiin pitääkseen suvun nimen pinnalla. Al-Sasaniat ovat eniten näkyvissä Lähi-Idässä ja muualla Aasiassa, vaikka suku on yrittänyt laajentaa kantamaa länsimaailmaan.

Al-Sasanioiden sukuvaakunassa on taruolento Anga (Al Anqa’a) mikä symboloi enemmän tai vähemmän niin sanottua ”pahanilmanlintua”. Olennon nimi pohjautuu sanoista ’pitkä kaula’ ja ’epäonni/vastoinkäyminen’. Alunperin Anga symboloi feenikslintumaista olentoa, mikä kuvasi täydellisyyttä, mutta kyseinen taruolento kuoli kulkutautiin joka muutti sen symboliikan.
Belladed
Belladed
Professori
Professori

Viestien lukumäärä : 713
Join date : 27.08.2020
Ikä : 27

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa