[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Wun jästiperhe

Siirry alas

Wun jästiperhe Empty Wun jästiperhe

Viesti kirjoittaja Athanaton 17.08.21 1:59

Wun jästiperhe V4VNeLH

Wu (kiinaksi 巫, lausutaan wū) on kiinalaissyntyinen jästiperhe, jonka historialliset juuret ovat nykyisissä Guangdongin ja Fujianin maakunnissa Kiinassa. Sukunimen merkki viittaa vahvasti kiinalaiseen shamanismin perinteeseen, kuten Shang-dynastian ajoilta ja kansanrunoudesta tunnettuun shamaaniin nimeltä Wu Xian. Sukunimen merkitys vihjaa siis kaukaisesta taikaverenperimästä: vaikka suvussa on enimmäkseen jästejä, sen esi-isien joukosta on löydettävissä yksittäisiä velhoja ja noitia. Jopa itse sukunimen merkin (巫) väitetään esittävän tanssivaa noitaa. Se koostuu työtä (工) ja kahta ihmistä (人) tarkoittavasta radikaalista. Merkillä on joka tapauksessa rikas ja pitkä historia, johon ei ole tarpeellista syventyä tässä pintaraapaisua enempää.

Wun jästiperhe ITYqTqn

Perhe asuu nykyään Englannissa, Isossa-Britanniassa, jonne ensimmäiset perheenjäsenet muuttivat Guangdongin maakunnasta 1900-luvun aikana leveämmän leivän toivossa. Sitä ennen perheen taustat olivat hyvin vaatimattomat, moni vanhemman sukupolven edustaja oli peräti lukutaidoton ja viljeli työkseen bambua. Nykyään perheen sosioekonominen asema on kohentunut, jopa perheen Kiinassa asuvat sukulaiset ovat tulotasoltaan keskiluokkaisia. Lisäksi he ovat aina olleet täysin tiedottomia velhomaailman olemassaolosta, kunnes perheeseen syntynyt noita Araminta Wu sai heidät havahtumaan noitien ja velhojen olemassaoloon. Paljastus myös lisäsi perheen kiinnostusta yliluonnolliseen: Aramintasta on tullut perheen varsinainen silmäterä taikakykyjensä vuoksi.

Perhe ei eroa muista maahanmuuttajataustaisista jästiperheistä olennaisesti. Wun jästiperhe on päällepäin tuiki tavallinen, suorastaan tyypillinen keskiluokkainen jästiperhe. He ovat arvoiltaan melko perinteisiä, mikä näkyy esimerkiksi suhtautumisessa koulutukseen ja uskontoon. Perheessä on aina arvostettu kurinalaisuutta ja oppineisuutta, sekä maahanmuuttajataustan kautta selittyvää kärsivällisyyttä ja uhrautuvaisuutta. Wun jästiperhe kuuluu kaikesta huolimatta brittiläisen keskiluokan harmaaseen massaan: he eivät ole saavutuksiltaan mainittavia saatika erottaudu muulla tavoin yhteiskunnassaan, pikemminkin päinvastoin. He pyrkivät tarkoituksenomaisesti olemaan erottautumatta, jotta he eivät joutuisi ongelmiin taikaministeriön kanssa.

Kuten monet jästiperheet, Wun jästiperhe ei luonnollisesti ollut varautunut velhomaailman paljastumiseen. Tästä syystä perhe suorastaan karttaa taikaministeriötä, koska he pelkäävät saavansa epäonnea aiheuttavan kirouksen ylleen. Perheen suhde velhomaailmaan on kuitenkin samaan aikaan hyvin utelias ja välinpitämätön: Aramintan opiskelusta Tylypahkassa kuullaan mielellään, ja häneltä saatetaan kysyä apua mitä kummallisimmissa askareissa, mutta velhomaailman kulttuuri ja elämäntapa ei sinänsä kiinnosta perhettä juuri lainkaan. Perhe on ja tulee aina olemaan pohjimmiltaan jästiperhe, jossa astiat pestään tiskikoneessa ja kynttilät sytytetään tulitikuilla. Vain aika näyttää, millaisen suunnan Araminta ottaa perheensä ensimmäisenä ja ainoana noitana.

Sukuesittely vaatii vielä täsmennystä.

Wun jästiperhe ITYqTqn
Athanaton
Athanaton
Taikaministeri
Taikaministeri

Viestien lukumäärä : 614
Join date : 03.09.2020

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa