[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Discerning the Transmundane

Siirry alas

Discerning the Transmundane Empty Discerning the Transmundane

Viesti kirjoittaja P.B. 18.08.21 13:39

Discerning the Transmundane C29dc6b16831d6c7faa66981c6b130f6

Discerning the Transmundane

Katkelmia muinaisen ja tulevan velhon päiväkirjoista
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 64
Join date : 16.09.2020
Ikä : 23

Takaisin alkuun Siirry alas

Discerning the Transmundane Empty Vs: Discerning the Transmundane

Viesti kirjoittaja P.B. 18.08.21 13:43

Discerning the Transmundane 6qqkFnG

4.8. - Yrttitiedon alkeet

Miranda Kanahaukka ei yrttitiedollisessa oppaassaan (Kanahaukan opas yrttitietoon) erehdy nimetessään lohikäärmeen lannan yrttien kasvatuksen kulmakiveksi, mutta aineen tarkat vaikutukset niin taianomaisten kuin tavallistenkin yrttien (ks. sivu 15, taianomaisen ja tavallisen yrtin erittely) kasvuprosessiin jäävät toisaalta avoimiksi. Kirjailija mainitsee mahdollisuuksiksi lohikäärmeen sisälmyksissä vellovat hapot (samat, joilla lohikäärme hallitsee tulihengitystään) mahdolliseksi syyksi mullan saamaan rikkauteen, mutta toisaalta asia voi johtua vain taikuudellisista syistä kyseenomaisten olentojen vahvan taianomaisen olemuksen takia.

Seikka on selvästi sellainen, joka vaatii lisää tutkimusta. Oletan vain jomman kumman pitävän paikkansa ja aion tulevaisuudessa tehdä lohikäärmeen lannasta perinpohjaisen selvityksen.

Selkeää, illemmalla pilvistä.

Discerning the Transmundane QYYgvtk

8.8. - Loitsujen perusteet

Professori Norwood on selkeästi käytännönläheinen opettaja loitsujen suhteen, ja vaikka hänen lähestymistapansa on eräs vaihtoehto, niin olen perin hämmentynyt Adalbert Jaaritellenin mukaisen taikuuden teorian puuttumisesta opinnoissa. Selattuani kirjailijan Taikojen perusteita silmiini on päällimmäisenä osunut teoria taikuuden kumpuamisesta loihtijan sisältä, ja vaikka Jaaritellen tarkentaa, ettei kyseessä ole yksi sisimmässä sijaitseva taikuuden lähde vaan koko vartalon verenkierrossa virtaava voimavara, on hänen käsityksensä asiasta ristiriidassa verisäätyä koskevan teorian kanssa. Velhojen ja noitien kykyjen sanotaan kulkevan veressä (tarkennus: suvussa vanhemmilta lapsille, ja niin edelleen), mutta toisaalta on selvitetty, etteivät taikuuden kyvyt riipu geneettisistä seikoista, vaan henkilökohtaisista taidoista.

Don Lane, jota tämän ensimmäisen lukuvuoteni aikana olen tavannut kutsua ystäväkseni, on ehdottanut asian käytännöllistä kokeilemista verensiirrolla, ja koska edes Jaaritellen ei lähesty aihetta ainakaan vakavasti, on syytä olettaa etteivät aikasemmat velhot ja noidat ole kokeilleet saatika pohtineet aihetta. Oletan syyksi sitä koskevan huomattavan tabun. Aihetta koskevan kirjallisuuden puutteessa joudun itsekin toteamaan tällaisen kokeen epätodennäköiseksi, ja luotan edelleen taikajuomien ja -liemien vaikutuksiin taikuuden herättämisessä muuten taikuudettomassa yksilössä.

Usvaista ja sateista. Illalla auringonpaistetta.
Discerning the Transmundane ZYCTpma14.8. - Muistiinpanoja Historian taikakausista

Kuten monen muunkin asian todellinen alkuperä, ovat taikuudenkin juuret syvällä ja miltei tavoittamattomissa. Bathilda Bagshot esittelee kokonaisvaltaisessa Historian taikakausissaan kolme suurinta akateemista hyväksyntää saanutta teoriaa maailman ensimmäisille velhoille. Eräässä nimetään maailman ensimmäinen velho, suuri esi-isä, josta kaikki velhot ja noidat polveutuvat. Toisessa väitetään velhojen ja noitien erkaantuneen jästeistä jääkauden aiheuttamien kansanvaelluksien seurauksena, ja kolmannessa yksinkertaisesti todetaan, että taikuus ilmestyi ikään kuin itsestään ihmiskunnan kehityksen yhteydessä tietyille yksilöille.

On erittäin harmillista myöntää, että teorioista viimeisenä mainittu pitänee mitä todennäköisimmin paikkansa. Toisaalta lainaan tähtitiedon opinnoissani ohimennen mainittua Hambledon Quincea, jonka teoksissa väitellään taikuuden ekstraterrestriaalista alkuperää (Quincen työt on kuitenkin siirretty salaisten kirjojen osastolle niiden puhdasveristä ylivaltaa edustavien konnotaatioiden takia, enkä siten ole päässyt niihin itse käsiksi) todetessani, että vaikka Mars ei välttämättä olisi taikuuden kotiplaneetta, niin avaruus on huomattavasti laajempi kuin oma aurinkokuntamme, johon olemme kaukoputkillamme niin läpikotaisesti tutustuneet.

Puolipilvistä koko päivän.
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 64
Join date : 16.09.2020
Ikä : 23

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa