[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Maeve Magee

Siirry alas

Maeve Magee Empty Maeve Magee

Viesti kirjoittaja P.B. 26.12.21 19:51

Maeve Magee Ezgif-7-bc798ec467 Maeve Magee Ezgif-7-5b61c06d0d Maeve Magee Fc0VA6p

Óró, sé do bheatha bhaile
anois ar theacht an tsamhraidh.

Maeve Magee Rsz-1image-2021-12-26-142015

Maeve Magee (iiriläisittäin Meadhbh Mag Aodha [miev' mag ei']) on irlantilainen puoliverinen noita ja Velhoneuvoston edustajajäsen. Ennen neuvostoon pääsyä hän teki ansiokasta uraa Taikaministeriön kansainvälisen taikayhteistyön osastolla, tehden läpimurtonsa osaston johtoportaaseen avarrettuaan lentäviä mattoja koskevaa lainsäädäntöä yhteistyössä Intian taikaministeriön kanssa. Mageen ajamat muunnokset eivät täysin raukaisseet lentävien mattojen kieltoa Brittein saarilla, mutta niiden maahantuonti sallittiin, joka kohotti britannialaisten ja monien itämaisten noitien ja velhojen taloudellista yhteistyötä merkittävästi.

Velhoneuvostossa Magee on pitänyt paikkaa muutaman vuoden ajan. Isänsä Owen Mageen poliittista vakaumusta mukaillen hän on ajanut irlantilaisten noitien ja velhojen alueellista itsemääräämisoikeutta ja tullut asiaa ajavien feenien (engl. Fians) puheenjohtajaksi. Feenien linja on Mageen johtokaudella mennyt radikaalimpaan suuntaan, ja puheenjohtaja on itse todennut, että heidän lopullinen päämääränsä on Dubliniin perustuva Irlannin taikaministeriö, jonka vaikutuspiiriin kuuluu myös Pohjois-Irlannin alue.


Biografiset tiedot:

Fyysiset tiedot:

Ihmissuhteet:

Taikuus:

Liittoumat:


Viimeinen muokkaaja, P.B. pvm 27.12.21 20:14, muokattu 1 kertaa
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 89
Join date : 16.09.2020
Ikä : 24

Takaisin alkuun Siirry alas

Maeve Magee Empty Tausta

Viesti kirjoittaja P.B. 27.12.21 20:01

Maeve Magee Celtic-tree-of-life-clipart-xl

♦

T'was hard the woeful words to frame
To break the ties that bound us.
But harder still to bear the shame
Of foreign chains around us.


Maeve Magee Rsz-1image-2021-12-26-142015

Nuoruus ja kouluvuodet

Maeve syntyi ja varttui Islandmageen niemimaalla Pohjois-Irlannissa, ja on siten lain edessä Iso-Britannian kansalainen. Suullisesti periytyneen historian mukaan alue oli jo muinaisista ajoista lähtien ainoastaan druidien asuttamaa, mutta jästien saapumisen jälkeen puhdasverisyys hävisi ja Mageet omaksuivat jästeille ominaisia nimiä ja tapoja. Salassapitosäännöksen ja vuoden 1711 Islandmageen noitavainojen jälkeen suvun jäsenet alkoivat haikailla muinaisen druidiperintönsä perään ja ihannoida puhdasverisyyttä siitä huolimatta, että se heiltä puuttui. Maeven vanhemmat eivät poikenneet tästä perinteestä ja he kasvattivat kaikki lapsensa niin iirin- kuin englanninkielisiksi velhoiksi ja noidiksi ja opettivat heille kaiken suvun myyttisestä druiditaustasta.

Hän meni Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun 11-vuotiaana, jossa hänet lajiteltiin Luihuiseen. Noin 13-vuotiaana hän alkoi enenevissä määrin ymmärtää isänsä Owen Mageen, - joka oli Irlannissa julkaistavien velholehtien toimittaja ja eräänlainen yhteiskunta- ja mielipidevaikuttaja - puheita irlantilaisten velhojen ja noitien itsemääräämisoikeudesta. Aatteesta inspiroituneena Maeve ryhtyi kiinnittämään huomiota velhoyhteisön poliittiseen toimintaan ja muodostamaan nykyistä maailmankatsomustaan. Viidennellä lukuvuodellaan Taikaministeriön toimeenpanovallan kehnous Irlannissa hahmottui hänelle alueellisen taikalainvalvonnan niukkuudesta, kun hänen kotiseudullaan virinnyt kiellettyjen taikaesineiden salakuljetus ja myynti kärjistyi Velhoneuvoston säätämiin kulkurajoituksiin, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta paikallisella tasolla. Maeve varmistui viimeistään tuolloin, ettei Britannian taikaministeriö pystynyt toteuttamaan tarkoitustaan Irlannissa tarpeeksi tehokkaasti, ja hän alkoi hahmotella mielessään autonomista irlantilaisten noitien ja velhojen osastoa ministeriöön. Lopulta poliittisen tilanteen kehittyessä tämäkään ei riittänyt, ja Maeve alkoi puhua oppilastovereilleen avoimesti itsenäisestä Irlannin taikaministeriöstä.

Nuorella politiikonalulla oli kuitenkin valitettavan jalostamaton lähestymistapa aiheeseen. Maeve kuvaili muille usein utopistista irlantilaista puhdasveristen paratiisia, jossa jästeillä ja jästisyntyisillä ei olisi minkäänlaista sijaa, ja jossa kotitontut, maahiset, kentaurit ja vedenväki pidettäisiin erittäin lyhyessä talutusnuorassa. Tylypahkan henkilökunta reagoi tähän kieltämällä Maevea jatkamasta asian esittelyä, johon tyttö puolestaan reagoi perustamalla sananvapautta edistävän oppilaskerhon, Smaointe Saorin ("vapaasti ajattelevat"). Kerho ehti kerätä muutamia jäseniä, kunnes se määrättiin lakkautettavaksi ja Maevea uhattiin väliaikaisella erotuksella. Isän kanssa käydyn kirjeenvaihdon seurauksena Maeve päätti lopulta myöntyä henkilökunnan vaatimuksiin, mutta säilytti monia aikaisempia haaveitaan. Varttuessa nämä haaveet tulivat kuitenkin realistisemmiksi.


Maeve Magee Rsz-1image-2021-12-26-142015

Feeniläisyys ja perheen tuhoutuminen

Maeven vielä ollessa koulussa hänen vanhemmat veljensä olivat tulleet isänsä evästäminä taikaministeriötä väkivaltaisesti vastustavan feeniläisliikkeen radikaalisiiven jäseniksi. Liike oli perustamisaikoinaan 1900-luvulla vielä pieni, mutta oli kasvanut tasaisesti saatuaan edustusta Päivän Profeetan uutisotsikoissa ja taikaministeriössä. Owen, Murray ja Cormac, - Maeven isä ja veljet, - suunnittelivat tyttären tietämättä varkauksia, salakuljetuksia, uhkailuja ja pahoinpitelyjä, joiden oikeutus vapaan Irlannin puolesta kävi Maeven äidille, Deirdrelle, erittäin raskaaksi. Kykenemättömänä sietämään poikiensa varttumista rikollisiksi, mutta samalla haluton kavaltamaan heitä tai feeniläisliikettä taikalainvartijoille, Deirdre masentui pahasti ja sittemmin sairastui. Pyhän Mungon parantajat eivät pystyneet toteamaan sairaudelle syytä tai diagnoosia. Noin 16-vuotias Maeve piteli äitiään kädestä kun hän lopulta menehtyi heikkouteensa, ja syytti sen jälkeen perheenjäseniään äidin pahoinvoinnista. Välit alkoivat jo tuolloin tulehtua, varsinkin kun Maeve ilmoitti menevänsä taikaministeriöön töihin valmistuttuaan koulusta, - samaan ministeriöön, jota vastaan Owen ja pojat olivat koko ajan taistelleet.

Maeve valmistui Tylypahkasta pitkälti keskinkertaisin arvosanoin S.U.P.E.R. -tutkinnossaan, joista kuitenkin Yrttitieto ja Taikuuden historia saivat odotukset ylittäviä. Pian sen jälkeen hän pestautui taikaministeriöön erilaisten osastojen sihteerintyöhön, kunnes hänelle lopulta löytyi pysyvä paikka kansainvälisen taikayhteistyön osastolta. Siellä työskennellessään hän nousi ajan kanssa virkailijasta diplomaatiksi, ja muutti useammaksi vuodeksi Intiaan neuvottelemaan velhoyhteisöjen välisistä maahantuontiin liittyvistä seikoista. Suhteellisen nuori Maeve tuotti positiivisen yllätyksen, kun hän sai taivutettua Velhoneuvoston oikaisemaan lainsäädäntöä niin, että lentäviä mattoja saatettiin tuoda Intiasta ja kaikista muistakin maista Iso-Britanniaan ja Irlantiin. Pian tämän jälkeen hän nousi taikayhteistyön osaston johtokuntaan.

Samoihin aikoihin Mageen lapsista keskimmäinen, Cormac, sai feeniläisradikaalien johdolta käskyn suorittaa taikaministerin salamurha hänen matkustaessaan Irlantiin. Hän sai veljeltään ja muilta jäseniltä tukea, mutta hänen tehtävänään oli langettaa tappokirous suuremman hyvän puolesta. Salamurha kuitenkin epäonnistui, feeniläiset pakenivat paikalta ja Cormac jäi taistelemaan ministerin henkivartijoina toimivia auroreita vastaan. Pommitusloitsu surmasi hänet tahattomasti, mutta nuoresta velhosta tuli yhtä kaikki liikkeen marttyyri.

Tapahtumaa seuranneina vuosina feeniläisliikkeen jäsenistä tuli Iso-Britannian ja Irlannin ei-toivotuimpia henkilöitä. Monia liikkeen pasifistisen enemmistön edustajia vakoiltiin, erotettiin viroista tai muilla tavoin vieroksuttiin velhoyhteisössä. Owen Magee pakeni Yhdysvaltoihin ja Murray Magee otettiin kiinni hänen päätettyään jatkaa sissitaistelua Irlannissa. Maevea pidettiin ministeriössä tarkasti silmällä, vaikka suurimmalta osin hän toimitti diplomaattisia tehtäviään Intiassa. Hänen erottamistaan taikayhteistyön johtokunnasta harkittiin vakavasti, mutta lopulta useiden kuulustelujen ja selvitysten jälkeen erotukselle ei löydetty tarpeeksi vahvoja perusteita. Maeve torjui melkein kaikki yhteydenotot perheeltään tuona aikana, eikä ole liiemmin pitänyt maanpaossa elävään isäänsä yhteyttä muutenkaan. Murray tuomittiin kahdentoista vuoden vankeuteen Azkabanin velhovankilassa murhan yrittämisestä ja suunnittelemisesta sekä monista muista feeniläisliikkeen puolesta tehdyistä rikoksista.


Maeve Magee Rsz-1image-2021-12-26-142015

Velhoneuvoston jäsenyys

Feeniläisvainojen rauhoituttua irlantilaisten velhojen ja noitien itsemääräämisoikeuden puolustajat alkoivat uskaltautua taas edustamaan itseään, vaikka heihin kohdistui edelleen Päivän Profeetan paisuttelemaa vihaa. Maevea ei enää yritetty erottaa virastaan, eikä kenelläkään ministeriössä ollut syytä epäillä hänen olevan veljiensä kaltainen, vaikka huhut ja juorut olivat tietysti aina läsnä. Kun hän lopulta asetti itsensä ehdolle velhoneuvoston jäsenistöön, hänen meriittejään verrattiin raskaasti hänen taustoihinsa, kunnes hänet lopulta äänestettiin jäseneksi niukalla enemmistöllä.

Velhoneuvostossa hän ryhtyi nopeasti vaikuttamaan hallintoelimen parlamentaarisessa siivessä, vaikka hänen tehtäviinsä kuului sen lisäksi oikeusjärjestelmään osallistuminen. Maeve oli kärkijoukoissa vakiinnuttamassa jo pitkään velhoneuvostossa läsnä olleiden feenien, - eli maltillisten irlantilaisaatetta kannattavien velhoneuvoston jäsenten - asemaa vaikutusvaltaisena puolueena, joka pystyisi yhdistämään aatteen kannattajia ja luomaan sille virallista pohjaa. Maeven saapuessa neuvostoon ryhmän puheenjohtajana oli Fingal Quigley, joka oli jatkanut monien edeltäjiensä työtä feenien maineen puhdistamiseksi ja etujen turvaamiseksi. Taikaministerin ja muiden Velhoneuvoston jäsenten painostuksesta puolueen johtajuus ja jäsenmäärä vaihteli, kun feenien tunnettuja jäseniä hyllytettiin aatteen kitkemiseksi ja Iso-Britannian Taikaministeriön vaikutusvallan suojelemiseksi. Vasta Maeven astuttua puheenjohtajan virkaan noin vuosi sitten alkoi puolue saada pysyvää edustusta ja tunnustusta velhoneuvostossa, mutta ei ainoastaan hänen ansiosta.
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 89
Join date : 16.09.2020
Ikä : 24

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa