[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Declan Magee

Siirry alas

Declan Magee Empty Declan Magee

Viesti kirjoittaja P.B. 13.01.22 1:26

Declan Magee Declanmagee1

Declan Magee Ezgif-2-5a85c6202e Declan Magee Tumblr_inline_p7gon1gDzp1rrrkde_250 Declan Magee Tumblr-n8cqa3m4uo1r9x5ovo3-250

Declan Magee 1f3b5  

Declan Magee Rsz-1image-2021-12-26-142015

Declan Magee (iiriläisittäin Déaglan Mag Aodha [deaklahn mag ei]) on irlantilainen puoliverinen velho ja Tylypahkan oppilas. Hän aloitti koulun vuoden 2022 alussa, ja lajitteluseremoniassa hänet lajiteltiin Rohkelikkoon.

Jääräpäisyyttä ja oikeudenmukaisuutta korostavan persoonan lisäksi Declanin voi tunnistaa velhoneuvostossa äänekkäästi irlantilaisten noitien ja velhojen etuja puolustavan Maeve Mageen lapseksi. Oppilastovereiden keskuudessa tällä ei välttämättä ole merkitystä, mutta feeniläisliikehdinnästä tietoisten aikuisten keskuudessa Declaniin ja hänen perhetaustaansa saatetaan suhtautua varauksella. Pojan eno menehtyi surullisenkuuluisassa taikaministerin salamurhayrityksessä, ja hänen toinen enonsa istuu pitkää vankeusrangaistusta samaisen salamurhan suunnittelemisesta.Biografiset tiedot:

Nimi:

Declan Magee 1f1ec-1f1e7 Declan Magee (Burke)

Declan Magee 627fbb17166db82c4cad696ccef579d7f42652f9 Déaglan Mac Alastair Mag Aodha (Burgh)

Verisääty: Puoliverinen

Kansallisuus: Irlannin tasavalta

Syntymäaika ja -paikka: 28. kesäkuuta - Roscommon, Irlanti

Fyysiset tiedot:

Sukupuoli: Mies

Hiusten väri: Kuparinpunainen

Silmien väri: Vihreä

Ihonväri: Vaalea

Ihmissuhteet:

Declan Magee Ezgif-7-5b61c06d0d
Maeve Magee, äiti

Äidin ollessa Declanin lähin sukulainen ja huoltaja, on hieman ironista, että hän on myös pojan mielestä maailman ärsyttävin ihminen. Maeve näyttäytyy Declanille auktoriteettina, sääntöjä tarkasti vahtivana tyrannina, jonka seurassa mitään hauskaa tai mielenkiintoista ei koskaan tapahdu. Lisäksi tapa jolla äiti on kohdellut isää on luonut kitkaa Declanin ja hänen äitinsä välille, ja noidan taipumus lahjontaan ja valehtelemiseen sympatian toivossa on pojan mielestä melkein kuvottavaa.

Declan Magee Ezgif-2-b8a2e18b3d
Alastair Burke, isä

Kahdesta vanhemmasta suositumpi mutta avioeron jäljiltä tuntemattomampi. Niinä harvoina hetkinä kun Declan on lähimenneisyydessä päässyt viettämään aikaa isänsä kanssa he ovat tavanneet pitää hauskaa ja keskustella kaikesta mielenkiintoisesta, joka on iskostanut pojalle mielikuvan rennommasta ja aidommasta vanhemmasta kontrastissa kontrolloivaan äitiin.

Declan Magee Ezgif-2-8c534def93
Owen (Eoghan) Magee, isoisä

Lähinnä vain kuulopuheista tuttu hahmo. Declan vietti joitakin lapsuuden kesiä Islandmageessa Owenin luona, josta hänen isoisänsä perhe oli kotoisin, mutta ei nyttemmin edes muista miltä vanhus näytti. Äiti ja isä ovat kertoneet pojalleen, että isoisä muutti syystä tai toisesta Yhdysvaltoihin, - joskus työn perässä, joskus rakkauden. Kertomuksessa on aukkoja, jotka eivät käy Declanin järkeen.

Taikuus:

Mörkö: Ei tiedossa

Taikasauva: Laakeria, curupiran karva, 11½ tuumaa, notkea

Suojelius: Ei tiedossa

Lemmikki: Puoligäätä nimeltä Pauhutassu

Liittoumat:

Tylypahkan noitien ja velhojen koulu
Rohkelikon tupa


Viimeinen muokkaaja, P.B. pvm 17.01.22 1:39, muokattu 2 kertaa
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 87
Join date : 16.09.2020
Ikä : 23

Takaisin alkuun Siirry alas

Declan Magee Empty Tausta

Viesti kirjoittaja P.B. 13.01.22 16:50

Declan Magee Celtic-tree-of-life-clipart-xl

Declan Magee Rsz-1image-2021-12-26-142015

Declan syntyi Roscommonissa, Irlannissa Maeve Mageen ja Alastair Burken esikoislapseksi. Tuolloin hänet rekisteröitiin taikaministeriön kirjoihin isän sukunimen mukaisesti; Declan Burke. Hänen molemmat vanhempansa ovat puoliverisiä, vaikka äidin puolelta suku on muodostunut lähinnä ainoastaan velhoista ja noidista viimeiset kolmesataa vuotta. Declanin isä on jästeihin vähintään yhtä kielteisesti suhtautuvan Burken suvun perua, joka oli tuottanut tyypillisesti monia kaupanteon saralla menestyneitä yksilöitä. Alastair Burke tapasi vaimonsa Tylypahkassa opiskellessaan, ja pari avioitui pian koulusta valmistuttuaan ja asettui asumaan Burken suvun vanhalle kotiseudulle Lough Ree -järven lähimaastoon, jossa Declan vietti lapsuutensa.

Nuoruutta varjosti pitkälti vanhempien erimielisyydet, jotka alkoivat korostua Declanin ollessa kuuden vanha. Hänen äitinsä vietti suurimman osan ajastaan ansaitsemassa perheen tuloja ministeriön sihteerinä samalla kun Alastair pysytteli kotona ja haki töitä taikaesineiden myynnissä, tosin vailla tuloksia. Lopulta kotona lojumiseen ja vaimon kanssa riitelemiseen kyllästynyt isä alkoi tehdä yhteistyötä Maeven isän ja veljen kanssa, jotka tarvitsivat salakuljettajia käydäkseen varjosotaansa taikaministeriötä vastaan. Avioliitto oli käytännössä ohi Maeven saatua tästä vihiä, vaikka he lupautuivat pysymään perheenä kunnes heidän lapsensa olivat tarpeeksi varttuneita. Sopimuksen säilyttäminen kävi kuitenkin mahdottomaksi kohtalokkaan taikaministerin salamurhayrityksen johdosta, joka ajoi pariskunnan molemmat osapuolet sellaisen stressin ja paineen alle tekijöiden lähisukulaisina, että he alkoivat käyttää mittavia tuliviskimääriä kurjan perhe-elämänsä sietämiseksi.

Declan tuli vanhempien jatkuvien humalaisten ja vähemmän humalaisten riitojen vaikutuksesta omavaraiseksi jo nuoresta pitäen, kulkien toisinaan yötä myöten ulkosalla villieläimiä tarkkaillen. Hän pyydysteli toisinaan kaikkea kyyhkysistä maatiaiskissoihin ja toisinaan jopa kettuihin, ja palasi kotiin aina kuraa hiuksissa ja kynnenjälkiä siellä sun täällä. Poikansa rakkaudesta kilpailevat vanhemmat tekivät tietty aina kaikkensa hoitaakseen hänet takaisin kuntoon, vaikka pian paranemisen jälkeen Declan joutui taas pakenemaan kotinsa epämiellyttävää ilmapiiriä kukkuloille, puronvarsille ja metsiin. Näiden seikkailujen yhteydessä hän kohtasi vanhoilta omistajiltaan karanneen puoligäätän, joka tykästyi poikaan ja poika taikaolentoon. Hän antoi otukselle nimeksi Pauhutassu sen arvaamattoman ja villin luonteen mukaisesti, ja Pauhutassu on seurannut Declania aina Tylypahkaan asti.

Avioero tuli lopulta ennenaikaisesti Declanin ollessa yhdeksän. Maeve käytti etulyöntiasemaansa ministeriön viranomaisena ottaakseen lapset huostaansa ja vaihtaakseen heidän nimensä Burkesta oman isänsä sukunimeen, Mageehen. Jopa Alastairin hankkima koti Roscommonin lähistöllä meni äidille, ja isä häipyi kuvioista lähes tyystin ainakin toviksi. Maeve myöntyi lopulta siihen, että isä sai lapset huollettavakseen yhtenä viikonloppuna kuukaudessa, kun Alastair sai työpaikan muuan maahisten työpajasta rotujen välisenä lähettiläänä, ja pystyi hankkimaan itselleen uuden asunnon.

Perhe-elämä oli Declanin näkökulmasta edelleen melko ankeaa, mutta ainakin hänen äitinsä lopetti juomisen ja pystyi korkeammassa virassaan säästämään enemmän aikaa lastenhoitoon. Ne vuodet, joina äidin ja pojan välinen luottamus olisi kuitenkin pitänyt syntyä, olivat kuitenkin jo kuluneet aviomiehen kanssa riitelemiseen, ja yhdettätoista ikävuotta lähestyessään Declan oli jo valmistautumassa Tylypahkaan lähtöä varten. Maeve pyrki edelleen tavoittelemaan lapsen hyväksyntää hankkimalla hänelle Viistokujalta erinomaiset kaavut, uusimmat oppikirjojen painokset ja tuliterän luudanvarren, mutta Declan näki lahjonnan lävitse ja koki tavan, jolla äiti kohteli isää, tyrannimaisena ja epäoikeudenmukaisena. Poika ryhtyi tästä syystä kokemaan enemmän vetoa hädin tuskin tutuksi tullutta isäänsä kohtaan.
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 87
Join date : 16.09.2020
Ikä : 23

Takaisin alkuun Siirry alas

Declan Magee Empty Persoona

Viesti kirjoittaja P.B. 17.01.22 1:53

Declan Magee Celtic-ornament-design-from-book-of-kells-clipart-md

Declan Magee Rsz-1image-2021-12-26-142015

Declan on suhteellisen lyhyt nuorimies, jolla kasvu on keskittynyt enemmissä määrin leveyteen. Lapsuusvuosinaan hän oli vielä rakenteeltaan monien ikäistensä kaltainen, mutta teini-ikään tultaessa hänen hartiansa kohenivat ja alavartalonsa venyi samalla kun pituuskasvu hidastui. Pulskaksi häntä voitaisiin sanoa vain kärjistetysti ja pilkkamielisesti, sillä hän on painonsa puolesta sopusuhtainen. Roteva tai jämerä olisivat osuvampia sanoja kuvailemaan Declanin ulkomuotoa.

Hänellä on niin isoäidin kuin äidinkin sukujen puolelta periytyneet kuparinpunaiset hiukset ja pisamaiset kasvot, joissa kuitenkin näkyy isältä periytynyttä terävyyttä. Declanin kulmakarvat osoittavat usein alaviistoon nenää kohti, luoden pojalle riitaisan olemuksen joka harvemmin kuitenkaan vastaa hänen persoonallisuuttaan.

Rohkelikkopoika pitää useimpia ihmisiä petollisina ja luottaa enemmän eläimiin ja taikaolentoihin, jotka hänen mielestään eivät anna omien halujensa tulla luottamuksen ja uskollisuuden tielle. Siitä huolimatta hän lähestyy vieraitakin ihmisiä avoimesti ja itseään salaamatta. Declanin tuvalle ominaisissa piirteissä korostuu erityisesti oikeudentunto ja hieman naiivi näkemys ritarillisuudesta, eli esimerkiksi usko siihen, että noidat ja muut heikommiksi mielletyt aivan ehdottomasti vaativat hänen suojeluaan, ja että aito kunniallisuus on avain kaikkeen.

Hanakasti näkemyksiinsä luottava Declan kamppailee toisinaan itselleen asettamien odotusten ja omien kykyjensä kanssa. Oikeudenmukaisuudestaan huolimatta hän on luonteeltaan säyseä ja vähän arkakin, eikä hän ryntää suin päin urheisiin tekoihin vaikka toivoisikin siihen pystyvänsä. Toisinaan vetäytyväisyys suorasta konfliktista on pojalle jopa häpeän aihe.
P.B.
P.B.
Rohkelikko
Rohkelikko

Viestien lukumäärä : 87
Join date : 16.09.2020
Ikä : 23

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa