[TYLYPAHKA]
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Päivän Profeetta 29.09.2020

Siirry alas

Päivän Profeetta 29.09.2020 Empty Päivän Profeetta 29.09.2020

Viesti kirjoittaja Athanaton 29.09.20 17:53

Päivän Profeetta 29.09.2020 HSkYXDb

PÄÄKIRJOITUS: TYLYPAHKAN OPPILAAN TRAAGINEN KOHTALO
HERÄTTÄÄ MINISTERIÖSSÄ KYSYMYKSIÄ OPPILAIDEN
VAAROJEN TUNNISTAMISEN JA NIIHIN SOPEUTUMISEN TAIDOISTA

Tylypahkan taikakoulussa on viime aikoina vietetty suruaikaa, kun Rohkelikon tuvan oppilas Damien Lukas menehtyi traagisesti keskiviikkoyönä 16. syyskuuta linnan tiluksia ympäröivässä metsässä akromantellan puremasta saamiin vammoihinsa. Oppilas menehtyi matkallaan sairaalasiipeen, jossa kuolinsyyksi epäiltiin puremasta levinnyttä myrkkyä. Akromantellan myrkky ei kuitenkaan myrkkyasiantuntijoiden mukaan ole hengenvaarallista, jos siihen tarkoitettua vastamyrkkyä saa riittävän ajoissa altistumisen jälkeen. Sairaalasiipi vahvisti vielä jälkikäteen akromantellan puremasta aiheutuneet vammat oppilaan kuolinsyyksi.

Koulussa järjestettiin kaikille oppilaille ja koko henkilökunnalle avoin muistotilaisuus kolme päivää tapahtuneen jälkeen 19. syyskuuta, jossa vararehtori Aron Lacethorn ja koulun oppilaat pitivät puheita edesmenneelle opiskelutoverillensa. Myös Päivän Profeetan toimitus välittää syvimmät suruvalittelut menehtyneen oppilaan omaisille ja ystäville ja toivoo, että heille annetaan riittävästi aikaa toipua menetyksestä.

Oppilaan traaginen kohtalo on herättänyt ministeriössä kysymyksiä Tylypahkan oppilaiden vaarantunnistustaidoista, jotka saattavat olla nykyään teoriakeskeisempiä kuin mitä vielä sata vuotta sitten pimeyden kriisin aikaan.

Ministeriön koululautakunnan laatiman yhteisen kannanoton mukaan on huolestuttavaa, että metsässä henkensä menettänyt täysi-ikäinen oppilas ei osannut puolustautua akromantellalta oikeaoppisesti, vaikka oppilaalla tiedettiin olevan edessä S.U.P.E.R.-tason kokeet ja kohtalainen menestys pimeyden voimien suojautumisen oppiaineessa. Kannanotossa epäillään, että kyse on siitä, että nuoret velhot ja noidat eivät tunnista velhomaailman vaaroja enää yhtä hyvin kuin edeltäjänsä: akromantella luokitellaan olentojen vaarallisuusluokituksessa velhontappajaksi eli XXXXX-tason olennoksi, jota on mahdotonta kouluttaa saatika kesyttää.

Koululautakunta pohtii, ovatko Tylypahkan oppilaiden vaarantunnistustaidot heikentyneet yleisellä tasolla vai onko pikemminkin kyse vain itsesuojeluvaiston puutteesta yksittäisten oppilaiden kohdalla. Joka tapauksessa asiaan on syytä puuttua: linnan oppilaita on vuosisatoja kielletty astumasta lähiympäristöstä löytyvään metsään, jossa akromantellojen lisäksi asuu myös monia vaarallisempia taikaolentoja. Vastaavanlaiset tragediat päättyvät vasta, kun oppilaat ymmärtävät kielletyn metsän vaarat ja osaavat tarpeen tullen reagoida niihin joutuessaan uhkaavaan tilanteeseen.

TYLYPAHKAN REHTORI SAI KENKÄÄ:
"OIKEIN JA LUONNOLLISTA"

Tylypahkan rehtori Rachel Middleton erotettiin virastaan opetusasetus kahdenkymmenenkolmen nojalla perustetun yli-inkvisiittorin viran toimesta 22. syyskuuta. Erotuksen virallisena syynä väitetään vakaviin virhearvioihin syyllistyminen ja yleinen välinpitämättömyys. Middleton ehti toimimaan taikakoulun rehtorina vain joitakin vuosia, joiden aikana ministeriön koululautakunnan puheenjohtajana ja nyt yli-inkvisiittorina tunnettu Fiona Strain tarkkaili koulun tapahtumia. Ketään muuta linnassa työskentelevää ei ole vielä erotettu virastaan.

Harvemmin erotus osuu itse rehtorin kohdalle. Viime kerran rehtori tuli sysäistyksi syrjään, kun vanhempainlautakunta äänesti Lucius Malfoyn painostuksesta rehtori Albus Dumbledoren hyllyttämisestä 1990-luvun alussa. Tuolloin professorina toiminut McGarmiwa otti rehtorin paikan väliaikaisesti. Dumbledore kuitenkin palasi virkaansa lyhyen ajan jälkeen. Muutoin Tylypahkan rehtorit ovat olleet pitkäikäisiä, mukaan lukien Rachel Middletonin edeltäjänä toiminut Faith Dawlish.

Yli-inkvisiittori nimitti koulun pitkäaikaisen pimeyden voimien suojautumisen professorin Rowan Stanfordin uudeksi rehtoriksi sen sijaan, että virkaan olisi astunut joku Middletonin tapaan ulkopuolinen. Myös muita muutoksia koulun tuvanjohtajien ja professorien keskuudessa on tapahtunut viime aikoina, mutta rehtorin vaihdos on tähänastisista käänteistä kaikkein eniten kohua herättänyt.

Päivän Profeetan toimitus tavoitti yli-inkvisiittorin viran perustamista kiivaasti velhoneuvostossa ajaneen Cygnus Peverettin, jonka mukaan lopputulema oli odotettavissa. "Middletonilla ei ollut rehtorina kokemusta muusta kuin jästitutkintojen suorittamisesta ja amerikkalaisten velhojen ja noitien hapatuksesta. Hän muutti Atlantin toiselle puolelle opettamaan Ilvermornyn taikakouluun historiaa ja palasi vuosia myöhemmin takaisin Tylypahkan rehtorin virkaan kokemuksenaan vain omat opiskeluvuotensa Rohkelikon tuvassa. Siksi hänen lyhytikäinen rehtorikautensa oli odotettavissa. Stanford tuntee linnanväen ja siellä vallitsevan ilmapiirin paljon edeltäjäänsä paremmin. Oikein ja luonnollista."

ISKUNKIERTOKUJAN MURHATAPAUKSEN TEKIJÄ
TUOMITTU VANKEUSRANGAISTUKSEEN

12. syyskuuta taikaministeriössä käytiin oikeudenkäynti, jossa syytettynä toiminut Axel Bond tuomittiin kymmeneksi vuodeksi Azkabaniin. Tuomio perustuu heinäkuussa Iskunkiertokujalla tapahtuneeseen murhaan, jossa Apate Huxley menetti henkensä väkivaltaisen teon seurauksena. Tekijä oli toiminut työtehtävissä aurorivirkansa puolesta ja loihtinut sektumsempran uhrin valtimoihin. Oikeudenkäynnissä velhoneuvosto ja tuomari tuntuivat olevan yhtä mieltä todisteiden raskauttavuudesta. Tuomio pantiin täytäntöön välittömästi.

Oikeudenkäyntiin oli saapunut myös syytetyn vaimo Kaitlyn Bond. Harjupään Harakoiden riveissä pelaava noita on tuttu myös Päivän Profeetan otsikoista aiheuttamastaan kuolemantuottamuksesta. Istunto saikin kokea dramaattisen yhteenoton rouva Bondin ja uhrin äidin kanssa. Sananvaihto päättyi, kun jälkimmäiseksi mainittu poistui kesken istunnon ja sylkäisi kohti syytettyä.

Päivän Profeetan toimittaja tavoitti kyseisen punk-artistina tunnetun laulajan Orphina Huxleyn, joka kommentoi tilannetta seuraavanlaisesti: "Axel Bond on velho- ja auroriyhteisön likatahra. Rakas tyttäreni Apate sai surmansa tämän hirviön toimesta ja on uskomatonta, ettei hänen absoluuttista pahuuttaan nähty jo, kun kyseinen maan matonen otettiin auroriksi; eikö hänen kollegoillaan ole mitään silmää velhon mädääntyneisyydelle? Hyvä, että hänet paiskattiin Azkabaniin - toivottavasti ankeuttajat aiheuttavat hänelle seuraavat 10 vuotta samaa surua kuin mitä hän aiheutti minulle ja tyttärelleni, joka joutuu loppuelämänsä vilkaisemaan olkansa yli aurorin ohittaessaan."

Tilanne on herättänyt huolta auroriviraston luotettavuudesta ja pätevyydestä. Auroripäällikkö Falcon Scott ilmaisee, että syytä huoleen ei pitäisi olla. "Henkilökohtaisena kommenttina voin kertoa sen, että aurorivirasto on tyhjennetty epäilyttävistä henkilöistä toimestani heti virkaanastumisen jälkeen. Jatkotoimenpiteinä olen pitänyt vahvasti kiinni siitä, että uusille johtajille eli niin sanotuille ryhmänjohtajille on annettu enemmän vastuuta, jolloin he voivat seurata tarkemmin alaistensa toimintaa. Aurorivirastoon ei pääse jatkossa enää töihin sellaisia henkilöitä, jotka ovat epäilyttäviä. Luottamuksen jakaminen alajaostoon on mielestäni vastaus kysymykseen, koska luotettavat alaiset pystyvät vahtimaan toimintaa tarkemmin jatkossa", kommentoi Falcon Scott Päivän Profeetalle.

KENTAURIEN PASIFISTINEN LUONNE KOETUKSELLA TYLYPAHKASSA

Skotlannin metsissä kuhisee juuri nyt: Tylypahkan koulun tiluksilla olevan metsän kentaurien rauhaa on häiritty kuluneen vuoden aikana jo useampaan otteeseen, vaikka metsänväen muodostaman siirtokunnan rajat ovat säilyneet samoina vuosikymmenestä toiseen. Keskinäinen kunnioitus ei kuitenkaan kuvasta linnan ja kentaurien suhteiden nykytilaa kovin osuvasti: heidän välejään leimaa pikemminkin epäsopu, joka viimeaikaisten tapahtumien valossa ei näytä olevan raukeamassa.

Tylypahkan kentaurilauma sai jo vuosia sitten kylmää kyytiä, kun koulun ja metsän olentojen välit kiristyivät lähestyvän sodan ja yleisten erimielisyyksien takia. Ministeriö olikin tuolloin avustamassa kentaurien taltuttamisessa ja palauttamisessa omille mailleen; tämän jälkeen viime vuosina tilanne on rauhoittunut ja linnan ja kentaurien yhteiselo samoilla tiluksilla on muuttunut neutraalimmaksi.

Vuosien työ meni kuitenkin hukkaan viime kevään aikana, kun koulun oppilaat kävivät metsässä luvatta ja aiheuttivat välikohtauksen lauman kentaurien kanssa ja muun muassa varastivat kentaurien omaisuutta tapahtumien aikana. Kentaurit vahingoittivat vakavasti metsässä olleita oppilaita, mutta päästivät nämä palaamaan takaisin linnaan.

Metsänväen skandaalit kärysivät kuitenkin pian uudelleen, kun Tylypahkan työntekijäksi tekeytyneen pimeyden velhon aiheuttama palo poltti suuren osan metsästä. Päivän Profeetan saamien tietojen mukaan palon yhteydessä menehtyi ainakin yksi kentaurilauman jäsen. Myös palon aloittanut noita teloitettiin kentaurien toimesta.

Tylypahkan taikakoulu aloitti tulehtuneen suhteen lepyttelyn istuttamalla vapaaehtoisvoimin metsän uudelleen ja kasvattamalla sen uudelleen, jotta kentaurit pääsisivät palaamaan metsään. Kesän aikana enemmiltä välikohtauksilta selvittiin ja jokainen osapuoli nuoli haavojaan omissa oloissaan; kaikki kääntyi kuitenkin taas päälaelleen kentaurien vahingoittaessa Tylypahkan oppilaita 16. syyskuuta oppilaiden tunkeuduttua jälleen metsään omin luvin.

Päivän Profeetan tietojen mukaan toinen metsässä olleista oppilaista menehtyi keskiviikkoyönä metsän olennoilta saamiinsa vammoihin – kentaurien osallisuus näihin ei ole varma, mutta varmaa on, että yleensä itsensä pasifisteiksi leimaavat kentaurit ovat nousseet viime vuosina turhan monesti sotajalalle Ison-Britannian ja Irlannin ainoaa taikakoulua vastaan. Oppilaiden pääsy kiellettyyn metsään on jälleen rajoitettu ja estetty loitsuin, mutta kuinka kauan tämä väliaikainen ratkaisu kestää ennen kuin uusi välikohtaus kirvoittaa olentojen ja velhojen välisen yhteenoton?

PYHÄN MADDENIUKSEN PARANTOLA SAI KOLMASOSA
VÄHEMMÄN HUOMAUTUKSIA MINISTERIÖLTÄ
KUIN AIKAISEMPINA VUOSINA

Pyhän Maddeniuksen parantola sai aikaisempina vuosina liki 100 huomautusta ministeriöltä erinäisistä puitteista ja vioista, jotka ministeriö lopulta määräsi sulku-uhan alla korjattavaksi seuraavan viiden vuoden sisällä. Nyt uuden selvityksen myötä on paljastunut, että parantola selvisi tällä kertaa kolmasosa vähemmällä määrällä huomautuksia muuttamalla käytäntöjään enemmän ministeriön vaatimusten mukaiseksi. Parantolalla on silti joka vuosi enemmän velkaa kuin edellisellä. Lisäksi siellä työskenteleville parantajille maksetaan ministeriön mukaan liian vähän siihen nähden, miten paljon heillä on työtunteja verrattuna esimerkiksi Mungon parantajiin, joille maksetaan kaksi kertaa enemmän samasta työstä.

Parantolan nykyisen yliparantajan mukaan edistystä on kuitenkin tapahtunut rakennuksen kunnostamisessa, jonka kehno tila oli pitkään yksi huomautuksien suurimmista aiheuttajista. "Ministeriön tuholaisneuvontakeskus on avustanut suuresti tilojen kunnostamisessa parantolakelpoiseksi, vaikka puutteita vielä löytyy. Maddenius ei ole mikä tahansa taikasairauksien ja -vammojen parantola, vaan nimenomaan vaikeasti hoidettavien ja parantumattomien sellaisten. Käytävät eivät haise enää nundun henkäykseltä", hän kertoo Päivän Profeetan toimitukselle. "Myös kellarissa piilotellut manalius on poistettu."

Paljon on silti tehtävää, mutta raha on Maddeniuksen suurin haaste. Parantolan toiminnan ylivoimaisesti suurin rahoittaja ja entinen yliparantaja McQuince on palannut rahoittamaan parantolan toimintaa, mutta suurta velkaa se ei pääse pakoon. Nykyinen yliparantaja uskoo kuitenkin siihen, että ottamalla ministeriön huomautukset vakavasti ja puuttumalla niihin myös velan määrää voidaan laskea. "McQuince on palannut kuvioihin, mutta ei suinkaan yliparantajaksi. Hän saa tyytyä samaan, mihin kaikki muutkin tullessaan. Arvostan kuitenkin kovasti hänen rahallista tukeaan, jonka avulla Maddenius voi palauttaa uskottavuutensa ministeriön silmissä", yliparantaja kertoo.

TAIKAOLENTOJEN SALAKULJETTAJAT KIINNI

Ministeriö on saanut kiinni pitkän työstön jälkeen kansainvälisen taikaolentojen salakuljetusliigan varhain perjantaiaamuna. Ministeriö julkaisi asiasta vain lyhyen tiedotteen, eikä suostu kommentoimaan asiaa enempää asian arkaluontoisuuden johdosta.

Taikaministeriön edustaja ei suostunut kommentoimaan Päivän Profeetan kysymyksiin aiheesta.

Velhot Taikaolentojen Eettisen Kohtelun Puolesta (VETEKOPU) edustaja Herbert Florelius ilahtui Päivän Profeetan yhteydenotosta, kuullessaan uutisesta. "Olemme jo vuosia tehneet töitä taikaolentojen oikeuksien puolesta ja viimein tämä tuottaa hedelmää. Työmme taikaolentojen kohtelun parissa jatkuu – me vielä voitamme ja todistamme olleemme koko tämän ajan oikeassa!" kommentoi Florelius puoliltapäivin ministeriön tiedotteen tullessa julkisuuteen. "Sanokaa meidän sanoneen, Eggert Kingston on tämän kaiken takana. Turhaan ei ole hänen kytköksistään laittomaan maahantuontiin huhuttu jo vuosia ja tämä kaikki vahvistaa sen totuudenmukaiseksi", täydentää vielä VETEKOPUn nimettömäksi jäävä rivijäsen.

ILMOITUKSET, MAINOKSET JA TYÖTARJOUKSET

  • Orphinan yllätyskonsertti Sulosointu-teatterissa 6.10.2020! Ensiesityksessä uudet singlet "Haadeentytär" ja "Styxiä seuraavat jalat"! Hanki lippusi nyt teatterilta, vain 4 kaljuunaa! Puolet voitoista menevät Apate Huxleyn omaisten tukirahastoon.
  • Elonkorjuun tuotoksia halvalla! Osta nipussa! Paljousalennusta! Apoteekki Etana ja Mittalasi tarjoaa sinulle nyt syksyn parhaimmat tarjoukset. Paljon uusia yrttejä ja taikakasveja niin kotisaarelta kuin ulkomailtakin. Varmista talven liemiesi onnistuminen nyt!
  • Kokoontuuko sukusi yhteen kurpitsajuhlan aikaan? Tahdotko yllättää koulun juhlissa? Tee itsestäsi tämän vuoden kurpitsajuhlan puhutuin aihe! Tule Sekon pilailupuotiin ja löydä itsellesi juhlien räjähtävin yllätys. Tarjolla niin perinteisimpiä ilotulitteita ja olomuotoaan muuttavia tavaroita kuin tämän vuoden uutuuksia! Sijainti Tylyahon pääkatu.
  • Salomonin sauvapalvelut. Laadukkaimpia sauvoja mitä voit löytää Britteinsaarilta. Huoltaa ja ehostaa kuluneen sauvasi. Tarjolla myös monipuolisesti ja käsintehdysti holstereita, huotria ja käsisijoja. Sijainti Tylyahossa. Teemme myös sovitusti kotikäyntejä!
  • Oletko kokenut ja ammattipätevyyden omaava taikaeläinten hoitaja? Onko sinulla kokemusta haiskuista? Etsitkö uusia haasteita taikaeläinkouluttajana? Irvetan kiroustenmurtajat etsivät uusia haiskuun erikoistuneita kouluttajia. Mikäli vastaat työnkuvan vaatimuksia, lähetä työhakemuksesi ja aikaisemmat työkokemuksesi osoitteeseen Irveta, Viistokujan pohjoisosa.
  • Hei sinä lämminhenkinen asiakaspalvelija! Godrickin notkoon avautuva uusi kahvila Kermatoffee etsii juuri sinua työntekijäksi. Tarjoamme sinulle aivan huipun työporukan sekä mahtavat työedut käsinleivotuista tuotteista. Työnkuvaasi kuuluu asiakkaiden palvelu sekä tarjoilu. Mikäli kiinnostuit, lähetä pöllöpostia suoraan henkilölle Alemari Ferguson.
Tämän julkaisun kirjoittivat: Athanaton, Piru=l, Weka-kitty, .pannu.
Athanaton
Athanaton
Taikaministeri
Taikaministeri

Viestien lukumäärä : 614
Join date : 03.09.2020

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa